Tonifierea muşchilor pelviperineali

Diafragma pelvi- perineală susţine uretra, vaginul şi rectul; ea se întinde de la osul pelvian până la coccis (noadă), formând o curea întinsă care serveşte drept „podea” tuturor organelor din zona pelviană.

În timpul şi după sarcină, este deosebit de important să menţineţi în formă aceşti muşchi, din mai multe motive: Pe măsură ce uterul se măreşte, apasă pe vezica urinară, aşa încât multe femei nu numai că simt nevoia să urineze mai des, în ultimul trimestru de sarcină, dar scapă câţiva stropi de urină când tuşesc, strănută sau râd.

Păstrând în formă diafragma perineală care controlează curgerea urinei (aceştia sunt muşchii care se relaxează pentru a urina, ca apoi să se contracte pentru oprirea urinării), puteţi ajuta la prevenirea sau reducerea problemelor de incontinenţă urinară. În plus, în timpul naşterii diafragma pelviperineală se dilată din cauza presiunii exercitate de capul copilului şi din cauza trecerii lui prin canalul vaginal.

Dar dacă muşchii sunt într-o formă bună, vor fi destul de elastici pentru a se întinde şi a se adapta la trecerea copilului fară să se rupă sau să rămână permanent dislocaţi. Dacă sunt tonifiaţi, muşchii diafragmei pelviperineali revin la normal după naştere, asigurând revenirea la forma iniţială a uterului.

Prin contrast, dacă aceşti muşchi nu sunt menţinuţi în formă înainte şi după naştere, partea interioară a vaginului se poate lărgi, lăsa în jos şi întinde excesiv. Pentru a păstra muşchii diafragmei pelviperineale în formă, trebuie să faceţi exerciţiile Kegel, numite astfel după medicul Arnol Kegel, din California, care a descoperit importanţa acestor muşchi.

Iată una din versiunile exerciţiilor Kegel (toate versiunile sunt la fel de simple): strângeţi în mod progresiv muşchii din jurul vaginului şi rectului, numărând până la zece, apoi relaxaţi-i numărând până la cinci. Puteţi face acest exerciţiu oriunde, în orice poziţie, fară ca nimeni să ştie.

Fiecare exerciţiu Kegel trebuie să dureze doar câteva secunde; încercaţi să faceţi cel puţin zece într-o zi. Există o legendă sau o proastă înţelegere a exerciţiilor Kegel care vă asigură că dacă le faceţi nu veţi avea nevoie de epiziotomie (epiziotomia este o intervenţie chirurgicală care se face în timpul sarcinii pentru a mări deschiderea vaginului). Exerciţiile Kegel conferă flexibilitate şi vigoare mai ales muşchilor din interiorul vaginului.

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter