Un exerciţiu pentru crampele musculare ale gambei

În timpul celei de a doua jumătăţi a sarcinii nu este exclus să vă treziţi din cauza unor crampe musculare foarte dureroase ale gambelor. Nu se cunoaşte cauza exactă a acestora, dar se pare că se datorează presării unui nerv de către uterul mărit şi mişcările din timpul somnului.

Când aveţi o asemenea crampă musculară a gambei, ridicaţi cu o mişcare uşoară degetele de la picioare spre cap: nu întindeţi degetele fiindcă durerea se accentuează. Cu această mişcare, majoritatea crampelor vor trece.

Dacă nu trec, îndoiţi genunchiul, ţineţi degetele de la picioare ridicate spre corp, apoi masaţi muşchiul încordat (prin strângerea şi eliberarea lui la câteva secunde) ajutându-1 astfel să se relaxeze.

Exerciţiul ilustrat în continuare ajută la prevenirea crampelor prin întărirea muşchilor gambei. încercaţi să faceţi acest exerciţiu înainte de culcare în fiecare seară. 1- staţi cu faţa la perete, la o depărtare de aproximativ 30 cm, cu mâinile întinseşi palmele lipite de perete 2 – lăsaţi tălpile bine lipite de podea, corpul drept şi îndoiţi coatele până atingeţi peretele cu nasul. Reveniţi la poziţia iniţială.

Repetaţi mişcarea de cel puţin zece ori (dacă simţiţi că nu vi s-au întins muşchii gambei, mai îndepărtaţi puţin picioarele de perete. Ori de câte ori doriţi să măriţi întinderea muşchilor, mai depărtaţi puţin picioarele de perete).

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter