Ce să mâncaţi ca să preveniţi arsurile

În ultimele luni de sarcină, multe femei descoperă că arsurile, senzaţia de fierbinte şi usturător în piept, care apare de obicei după mese, devin un lucru frecvent.

Există două motive pentru care, în această perioadă, sunteţi predispusă la arsuri (care nu sunt semne ale unei afecţiuni cardiace sau ale uneia digestive). Pe măsură ce copilul creşte, începe să apese asupra – intrării în stomacul mamei şi astfe

l e mai greu ca mâncarea să coboare firesc, ceea ce înseamnă că aceasta va rămâne mai mult în esofag, producând iritaţii şi senzaţii de arsură. în acelaşi timp, hormonii relaxează muşchii care despart esofagul de stomac, ceea ce face ca sucul gastric şi mâncarea să poată curge invers, de la stomac spre esofag, producând inflamaţii dureroase.

Pentru a scăpa de arsuri va trebui poate să schimbaţi nu numai ce mâncaţi, ci şi felul în care mâncaţi. Dacă mâncaţi repede, de exemplu, şi dacă beţi cu înghiţituri mari în loc să sorbiţi încet, se pot produce arsuri.

E mai bine dacă mestecaţi bine mâncarea şi pe cât posibil mâncaţi în linişte. Luaţi mese mai uşoare, mai reduse cantitativ şi mai dese, în loc de a mânca de două ori pe zi şi mult; şi aceasta va fi o soluţie pentru indigestie.

O metodă tradiţională de a preveni arsurile recomandă să beţi o cană de apă caldă cu o lingură de suc de lămâie înainte de fiecare masă.

De asemenea, următoarele alimente provoacă arsuri: mâncărurile condimentate sau grase, cafeaua, ciocolata, băuturile gazoase, varza, fasolea şi alte alimente care produc gaze.

Dacă aveţi indigestii nocturne, e bine dacă dormiţi sprijinită, în sus, pe pernă. înainte de toate, este mai uşor să eviţi simptomele arsurilor decât să le vindeci sau să le ameliorezi o dată apărute. Există câteva medicamente care par să fie adecvate pentru perioada sarcinii, dar n-ar strica să încercaţi un remediu popular despre care mulţi jură că este eficient: ceaiul de mentă.

De asemenea, unii susţin că şi ceaiul de muşeţel ameliorează arsurile. Şi dacă suferiţi de arsuri, este bine să staţi în picioare (nu culcată) pentru a lăsa forţa de gravitaţie să vă ajute, determinând mâncarea să coboare mai uşor în stomac.

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter