Bebe la un an: de la 11 la 12 luni

Bebe la un an: de la 11 la 12 luni. Bebeluşul împlineşte în curând un an. Copilul a făcut progrese foarte mari, a devenit o mică personalitate, ce poate face multe lucruri cu trupul său şi care are o voinţă proprie.

În acelaşi timp, mama a învăţat "meseria" de mamă. Satisfacţia cea mai mare a unei mame este de a fi conştientă de încrederea copilului în ea şi de faptul că el o "cunoaşte".

Orice mamă ia o mulţime de hotărâri, din instinct, fără a reflecta prea mult. Când este nesigură, copilul îi arată prin reacţiile lui dacă soluţia adoptată este cea mai nimerită.

Încercările şi greşelile fac parte din viaţa părinţilor şi nici o carte sau nici un medic nu o pot scuti pe mamă de emoţii sau de situaţii neprevăzute. Medicul şi cărţile sunt totuşi ajutoare obligatorii în creşterea şi educaţia copilului. Nu se mai concepe, în viaţa modernă, o familie care să nu se iniţieze în problemele de sănătate care constituie bunul cel mai de preţ al omului!

În pragul trecerii în al doilea an de viaţă al copilului, mama simte că nu mai este singură, că soţul său a intrat tot mai mult în rolul de tată. De acum ambii părinţi vor avea ca scop permanent îngrijirea sănătăţii fizice şi educaţiei copilului; cu acesta vor deveni şi ei copii, vor trăi din nou etapele copilăriei, vor încerca să facă din copil mai mult decât au fost ei şi vor visa ca acesta să nu repete greşelile lor.

Pentru aceasta este nevoie de devotament, de dăruire permanentă, de strădania de a fi aşa cum ar vrea să devină copilul lor, prin puterea exemplului lor. în vederea acestui deziderat, este nevoie de instruire permanentă. Azi, copiii nu mai pot fi crescuţi din instinct, în cadrul câtorva norme moştenite prin tradiţie, ci prin documentare continuă asupra psiho-sociologiei copilului din societatea modernă, în continuă transformare.

 

Tags: ,

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter