Apa (decoctul) de orez

Pentru prepararea apei de orez sunt necesare:
30 g orez (6 linguriţe sau 2 linguri cu vârf);
50 g zahăr (10 linguriţe);
un litru de apă.

Se alege orezul de impurităţi, se spală cu mai multe ape şi se lasă să se înmoaie aproximativ 1/2-2 ore în apă rece. Apoi se completează apa în care a stat orezul până la 1 1/2 litru şi se fierbe la foc domol aproximativ o oră până când bobul de orez "înfloreşte" şi se zdrobeşte uşor, iar apa scade la un litru (în timpul fierberii se amestecă pentru ca orezul să nu se prindă de fundul vasului). Se strecoară printr-o sită sau prin tifon, se adaugă zahărul şi se mai dă în fiert câteva clocote. Se foloseşte ca lichid de diluţie pentru preparatele din lapte praf sau ca aliment de tranziţie în boala diareică. Se îndulceşte cu zahăr 5%. Poate fi preparată şi din făină de orez sau din "cereale de orez" instant.

One Response to “Apa (decoctul) de orez”

  • Alina:

    buna ziua!baietelul meu de numai 3 luni face intr-una diaree de la lapte praf.i-am dat si lapte fara lactoza si nu mai facea asa des, dar tot moale facea, de cum i-am dat iar lapte cu lactoza iar a inceput sa faca diaree apoasa si branzoasa.ce tratemnt ar trebuii sa-i dau, am ajuns la capatul puterilor cu doctorii de aici(locuiesc in londra).va rog, atepr un raspuns urgent!!!

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter