Retete pentu sugari – Reguli

Reguli generale pentru pregătirea preparatelor din fructe sau zarzavaturi. Pentru păstrarea valorii nutritive a alimentelor (în special a vitaminelor) şi evitarea îmbolnăvirii copilului (contaminarea cu diferiţi germeni patogeni sau cu substanţe toxice), se vor respecta următoarele reguli:

–    persoana care prepară alimentele se va spăla pe mâini cu apă şi săpun, iar vasele şi ustensilele folosite se vor spăla cu detergent şi se vor opări încă o dată înainte de întrebuinţare;

–    fructele şi legumele crude se aleg cu grijă şi se spală din abundenţă cu apă sub jet;
–    se folosesc numai cuţite inoxidabile;

–    vasele de bucătărie pentru copii vor fi din mate¬rial special (oţeluri speciale) sau smălţuite;

–    prepararea (curăţire, tăiere, răzuire) se face cu puţin timp înainte de fierbere pentru a nu fi păstrate prea mult în apă. Alimentul preparat se serveşte cât mai repede după fierbere; în caz contrar, se răceşte imediat şi se păstrează la frigider sau congelator;

–    alimentele se fierb cât mai scurt timp posibil, în cantitate mică de apă şi în vase acoperite cu capac; apa de fierbere nu se aruncă (conţine vitamine şi săruri minerale).
 

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter