Mierea de albine si bebelusii

Celor mici nu trebuie sa le dam decat ceea ce este mai bun in plan alimentar,  iar mierea de albine pare sa fie unul dintre produsele foarte indicate pentru bebelusi, prin proprietatile sale nutritive si de stimulare a sistemului imunitar de exceptie.

O buna sursa de vitamine, minerale si aminoacizi, mierea de albine ar trebui consumata in mod regulat de catre noi, adultii, pentru ca ne poate oferi multe substante benefice sanatatii, mai greu de obtinut din alte alimente.

Si copiii se pot bucura din plin de binefacerile mierii de albine insa cercetatorii din medicina au descoperit si anuntat faptul ca bebelusii aflati sub varsta de 1 an nu pot face fata cu succes anumitor bacterii din mierea de albine si de aceea nu se recomanda deloc introducerea acesteia in hrana administrata bebelusilor sub 1 an.

In special bacteria numita Clostridium botulinum poate genera alergii grave la bebelusii aflati sub varsta de 1 an, copiii de varsta mai mare si adultii fiind totusi capabili sa se lupte eficient cu aceasta bacterie. Din aceasta cauza este recomandat sa se ofere miere de albine celor mici dupa ce au implinit varsta de 1 an pentru a se preveni astfel orice posibile probleme de sanatate ale bebelusilor.

(sursa:coolinaria.ro)

Tags: , , ,

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter