Alimentaţia gravidei

Dezvoltarea normală a fătului în uter depinde în mare măsură de o comportare corectă a gravidei şi, îndeosebi, de alimentaţie. Viitoarea mamă nu trebuie să-şi modifice, în general, modul de viaţă şi nici să mănânce pentru doi. Gravida trebuie să mănânce după cum îi este poftă. Comportamentul alimentar şi modul de viaţă sunt fixate în funcţie de nevoile neobişnuite ale corpului.

Gravidele pot să aibă unele pofte acute pentru anumite mâncăruri, pentru dulciuri, altele pentru acrituri. Indiferent de aceste pofte, gravida va avea grijă să consume alimente cu multă valoare nutritivă. Cantitatea de alimente, respectiv nevoile calorice sunt puţin crescute.

O femeie sănătoasă, fără a fi gravidă are nevoie zilnic de 2 200 kilocalorii sau 9 200 kilojoule. Această raţie nu se modifică în primele 4 luni de sarcină. După a 4-a lună este necesar un surplus de 300 kilocalorii (1 250 kilojoule), respectiv nevoile totale cresc la 2 500 kilocalorii (10 450 kilojoule). Este important ca pe lângă aportul de calorii, să se controleze conţinutul în substanţe nutritive.

Proteinele, grăsimile, hidrocarbonatele, vitaminele, mineralele şi lichidele trebuie să fie în cantitate precisă şi în anumite proporţii, deoarece în caz contrar ele determină anumite tulburări cu urmări asupra dezvoltării copilului.

 

Proteine
Grăsimi
Hidrocarbonate(glucide)
Vitamine
Minerale
Lichide

 

 

 

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter