4. Revizuiţi-vă obiceiurile alimentare


Pentru a se dezvolta corespunzător, fătul are nevoie de mâncare de bună calitate, cu un înalt nivel energetic. Fără o nutriţie bună, dezvoltarea fătului poate fi stânjenită. De aceea trebuie să revizuiţi următoarele trei aspecte ale alimentaţiei pe durata sarcinii:

  • Greutatea

Dacă sunteţi fie supraponderală, fie subponderală, pot apărea complicaţii ale sarcinii. Gravidele supraponderale sunt mult mai predispuse la hipertensiune, diabet şi riscă să nască prin cezariană. Cu toate acestea, sarcina nu este momentul potrivit în care o femeie supraponderală să încerce să ţină regim, căci dacă o face îşi privează copilul de o alimentaţie adecvată.

Gravidelor subponderale le este greu să mănânce îndeajuns pentru o dezvoltare normală a fătului şi astfel sunt mai predispuse la naşterea unor copii subponderali. Aceşti copii sunt în mod frecvent mai vulnerabili la boli decât cei cu greutate normală.

Evident, a fi bine hrănit şi a ajunge la o greutate sănătoasă (fie prin pierderea, fie prin câştigarea în greutate) înainte de procreare este cel mai sigur mod de a evita problemele de sarcină provocate de greutate.

  • Mesele

Creşterea fătului depinde de felul în care este alimentat, de aceea este important să aveţi o dietă echilibrată, în general, a mânca raţional înseamnă a mânca multe fructe proaspete şi legume, a prefera produsele integrale celor rafinate, a include carnea slabă şi peştele şi a consuma zilnic iaurt, lapte şi brânză. Dacă nu obişnuiţi să săriţi peste mese şi să folosiţi produse semipreparate, atunci o alimentaţie sănătoasă în timpul sarcinii nu e greu de realizat.

  • Alte obiceiuri

Dozele suplimentare sau supradozele de vitamine şi minerale pot fi toxice pentru făt şi  în unele cazuri, pot chiar genera afecţiuni congenitale. Pe de altă parte, o doză normală de multivitamine şi multiminerale (cele care respectă sfatul medicului sau sunt special făcute pentru uzul pe timpul sarcinii) poate fi foarte utilă. Este ştiut că, dacă sunt luate în primele săptămâni de sarcină, multivitaminele pot ajuta la reducerea riscului de apariţie a deficienţelor sistemului nervos (afecţiuni ale creierului sau măduvii spinării) care adesea sunt fatale.

1. Consultaţi-vă obstetricianul sau ginecologul

2. Dominati-vă viciile

3. Aflaţi gradul de toxicitate al mediului în care trăiţi

4. Revizuiţi-vă obiceiurile alimentare

5. Exerciţii fizice moderate

Trimite-ne parerea si experienta ta

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD

hits counter